Print this page
-->

103-я річниця утворення Західноукраїнської Народної Республіки

01 November 2021

1 листопада 1918 року було проголошено Західноукраїнську Народну Республіку і на ратушевій вежі княжого Львова замайорів синьо-жовтий прапор. Новоутворена держава проіснувала усього неповний рік, але навічно була вписана в книгу історії становлення нашої країни, адже стала переломним моментом у всеукраїнському значенні і, як наслідком, через неповні три місяці відбулося проголошення Акту Злуки між УНР і ЗУНР в одну соборну суверенну Українську державу.

Листопадовий чин тоді, як і героїчна боротьба сьогодні на Сході, вже вкотре демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній, суверенній державі.
Вшановуючи пам’ять творців Західноукраїнської Народної Республіки, ми повинні усвідомити, що приклад їхнього служіння Богові та Україні повинен й надалі залишатися взірцем для кожного з нас.
Пам’ятаймо про наших Героїв! Тих, котрі крок за кроком наближали день, коли у світі постала суверенна Україна, і про тих, хто відстоює її у наш час.
Щиро вітаємо усіх зі національним святом та бажаємо здоров’я, сили і мужності на шляху утвердження і захисту нашої держави, почуття гордості за нашу націю. Будьмо гідними і активними захисниками наших земель, нашої культури, історії, адже Україна починається з кожного із нас.
Слава Україні та її Героям!

Latest from  inna

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…