-->

Здобуття робітничої професії

19 May 2021

18 травня на відділені «Агрономія. Будівництво та цивільна інженерія» проводився іспит на здобуття робітничої професії - «Лаборант хімічного аналізу». Свою майстерність і знання  проявили студенти групи А-31, які на належному рівні склали державний екзамен, що складався із двох блоків – теоретичного і практичного. Досягнення і уміння студентів оцінювала екзаменаційно-кваліфікаційна комісія у складі: голова комісії - Кужіль Н.І., завідувач санітарно-гігієнічної лабораторії Борщівського міжрайонного відділу ДУ «ТОЛЦ МОЗУ», Блозва І.Й., Гільтай В.В., Парнета Я.В., Височинська М.Р.

 

Робота лаборанта досить складна і трудомістка, але з тим дуже важлива і цікава.

Лаборант хімічного аналізу – це робітник харчових підприємств, який забезпечує і відповідає за випуск якісних та безпечних продуктів харчування: фруктових, овочевих, м’ясних, консервів, молока та молочних продуктів, борошна, хліба та хлібо-булочних виробів, макаронних виробів, соків та безалкогольних напоїв.

Лаборант хімічного аналізу:  виконує лабораторні випробування, аналізи, вимірювання та інші види робіт під час розробок і досліджень,  бере участь в обробці та збиранні матеріалів відповідно до затвердженої програми роботи, стежить за станом лабораторного устаткування, здійснює його налагодження,  бере участь в оформленні та складанні технічної документації.

Професія лаборанта-хіміка належить до тих професій, де можна проявити свої здібності, уміння, розум, спритність, талант.

em150gerb pdatulnaytntu

title mod

 

Наші координати

Тернопільська обл., Чортківський р-н,
м. Борщів, вул. Грушевського, 15

Free Counters
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…