-->

Онлайн-засідання методичного об’єднання

10 June 2021

09.06.2021р. відбулось онлайн-засідання методичного об’єднання викладачів зарубіжної літератури ЗФПО Тернопільської області тема якого: «Популяризація та вивчення педагогічного досвіду у підготовці та участі у Всеукраїнському конкурсі науково-дослідних робіт для слухачів МАН». Модератором семінару-практикуму виступив Борщівський агротехнічний коледж.

 

З вітальним словом до учасників заходу звернувся завідувач навчально-методичного кабінету Віктор Поплета. Голова обласного методичного об’єднання викладачів зарубіжної літератури Ольга Блозва у своєму виступі зазначила, що гуманітарні дисципліни можуть і мають стати дієвим засобом різнобічного розвитку особистості студента.

Методист відділення філології та мистецтвознавства Тернопільського обласного відділення Малої Академії Наук Оксана Гаврилевська ґрунтовно розповіла про роботу Малої Академії Наук та перспективи співпраці ЗФПО з предметними відділеннями. Методистка озвучила умови конкурсу «Моя творча лабораторія» та Всеукраїнського конкурсу науково-дослідних робіт для слухачів МАН.

Продовжила дану тему завідувачка кафедри теорії і методики української та світової літератури ТНПУ імені Володимира Гнатюка Світлана Бородіца. Вона відзначила, що робота із обдарованою молоддю вимагає від викладачів більше сил, але це і більше енергії для саморозвитку й навчання. Учасників семінару зацікавила її інформація про конкурс «Акорди творчості», а також питання вступу на факультет філології і журналістики.

Викладачка кафедри теорії і методики української та світової літератури Марія Данилевич детально описала процес написання творчої роботи, структуру, створення постерів. Відповідаючи на питання вибору теми творчої роботи, Марія Миколаївна акцентувала увагу на цікавий пласт сучасної слов’янської літератури та перекладацьку тематику.

Викладач секції мистецтвознавства Борщівської філії Тернопільського відділення МАН України Ольга Чоловська на прикладі підготовленої роботи, яка отримала призове місце на обласному конкурсі, розказала про процес створення постеру і безпосередній захист роботи.

Відбулась активна дискусія дидактичного характеру між учасниками семінару.

Підсумовуючи роботу засідання, зі словами подяки виступили методист Ради директорів ЗФПО Тернопільської області Ірина Лещик та голова обласного методичного об’єднання викладачів зарубіжної літератури Ольга Блозва.

em150gerb pdatulnaytntu

title mod

 

Наші координати

Тернопільська обл., Чортківський р-н,
м. Борщів, вул. Грушевського, 15

Free Counters
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…