-->

Тематичне заняття

23 February 2022

22 лютого поточного року в Борщівському агротехнічному фаховому коледжі проведено тематичне заняття до Міжнародного дня рідної мови в групі Г-11.

Викладач Світлана Бачинська зробила історичний екскурс в минуле, пов’язане з трагічними подіями у боротьбі за рідну мову. Про заборону українського слова наведено чимало свідчень істориків, дисидентів, політв’язнів. На захист рідної мови виступали також поети, прозаїки, режисери, актори.

У дискусійному діалозі студенти з’ясовували причини недотримання чистоти і правильності правопису. Повчальними і змістовними були відеоролики, де у піснях, поезіях, навіть у запальному українському танці молодь діаспори висловлює свою любов і повагу до рідної української мови, краю.

Заняття продовжено різновидом навчально-пізнавальних вправ, завдань, які забезпечують збагачення лексичного запасу, грамотності та правильності написання слів, власних назв, речень.

Дане тематичне заняття сприяє вихованню у молодого покоління морально-ціннісних пріоритетів: любові до України, до рідного слова, вимогливості до себе та інших, толерантності.

em150gerb pdatulnaytntu

title mod

 

Наші координати

Тернопільська обл., Чортківський р-н,
м. Борщів, вул. Грушевського, 15

Free Counters
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…