Регіональний навчально-практичний центр

 

         
 

Завідувач Регіонального
навчально-практичного центру



ПОПЛЕТА
Олег Володимирович


тел.моб. 0975405276
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

    Основне завдання навчальних закладів – підготовка студентів до практичної діяльності на виробництві, що включає в себе озброєння основами знань, необхідними у роботі та формування професійних умінь і навичок.
     У роботі спеціаліста важливе місце посідають уміння і здатність використовувати знання в умовах, що постійно змінюються.
Уміння і навички формуються в процесі діяльності. Для вироблення навичок необхідне багаторазове повторення дії: вправи, тренування.
Формування вмінь відбувається в процесі виконання студентами відповідних задач, розрахунків, аналізу.DSC 25301
     Для вирішення цих проблем в сучасних умовах виникає необхідність привести процес практичного навчання в закладах у відповідність до соціально – економічного стану України.
     Так створення виробничої бази є першим кроком у вирішенні проблем практичної підготовки.
Особливістю практичного навчання в аграрних закладах є велика енергоємність, затратність , відсутність сучасної техніки.
Основна проблема полягає в оснащенні навчальних закладів сучасною дорогою сільськогосподарською технікою й обладнанням, так як існуюча система забезпечення неспроможна підготувати висококваліфікованих спеціалістів для агропромислового комплексу. Студенти не отримують відповідної практичної підготовки, що призводить до неефективного використання даної техніки.DSC 25271
    Можливість співпраці з господарствами, які мають нову техніку, дає можливість в значній мірі покращити підготовку кадрів для сільського господарства.
    Таким господарством в нашій зоні являється корпорація „Колос - ВС”.
Наявна техніка, як в коледжі, так і в корпорації „Колос-ВС” дає змогу на достатньо високому рівні проводити практичні заняття.
   У центрі використовується техніка провідних заводів – виробників України та зарубіжна техніка фірм John – Deere (США), CLAAS (Німеччина), HARDI (Данія), Massey Ferguson, Саse,  Lemken, HORSCH.
   DSCN57471Серед завдань центру – вивчення, узагальнення і впровадження світового досвіду з практичної підготовки і перепідготовки фахівців сільського господарства, створення виробничих підрозділів з практичного застосування нових технологій та техніки.
    У центрі проводяться навчальні практики із спеціальних дисциплін та окремих елементів виробничих, технологічних і переддипломних практик, короткотермінові курси перепідготовки спеціалістів і працівників сільськогосподарського виробництва, майстрів виробничого навчання.
    Тут пропагуються сучасні технології, досягнення науково – технічного прогресу і методика впровадження їх у виробництво.
На базі центру здійснюється обмін передовим досвідом і науково – технічною інформацією за напрямами своєї діяльності.
Навчальні заняття розділені на лекції та  практичні заняття.
    DSCN57111Лекції для слухачів центру проводяться в спеціальній лекційній аудиторії, оснащеній сучасними технічними засобами навчання.
Кожен викладач має розроблені цикли лекцій у відповідності до навчальної програми з додатковими матеріалами індивідуального засвоєння знань, а також комплекси методичного забезпечення  занять.
    Практичні заняття проводяться на машинному дворі центру, де зібрана вся найновіша техніка вітчизняного та зарубіжного виробника.
Студенти мають можливість ознайомитись із новою технікою вітчизняних та зарубіжних заводів – виробників та  пройти навчальну їзду на новітніх тракторах та комбайнах безпосередньо в полі при виконанні польових робіт , що суттєво покращує якість навчання.
   Використовуючи методичні вказівки, самостійна діяльність слухачів центру на практичних заняттях носить ознайомлюючий характер конструктивних особливостей, та набуття навичок технологічної наладки на режими роботи. Після закінчення практичних занять слухачі складають короткі звіти.
    Також навчально-практичний центр активно співпрацює із обласним центром зайнятості та районними центрами зайнятості які направляють трактористів на курси підвищення кваліфікації.
DSCN57471На даний час в навчально-практичному центрі проходили підготовку слухачі із 8-ми закладів І-ІІ рівня акредитації, 8-ми закладів професійно-технічної освіти, слухачі із асоціації фермерів та слухачі курсів цільового призначення, направлені районними центрами зайнятості. За період діяльності центру підготовку пройшли 7202 слухач, з яких 5578 студентів, 372 викладачів та 715 майстрів виробничогонавчання.
   За час співпраці між БАТК, районними центрами зайнятості та Тернопільським  обласним центром зайнятості здійснено підготовку та перепідготовку 521-го слухача за напрямом «Нові трактори та сільськогосподарські машини вітчизняного та зарубіжного виробництва з вмінням роботи керувати ними».
    Згідно програми  працевлаштування молоді під егідою центру зайнятості,    проходило  навчання групи  за  професією  тракторист .
Для забезпечення соціально – побутових умов студентів обладнано студентський готель на 25 місць, працює студентська їдальня, бібліотека, спортивний комплекс.
    Чітко налагоджена організаційна робота навчального процесу, матеріально – технічна база навчально – практичного центру, методичне забезпечення проведення теоретичних та лабораторно – практичних занять дозволяє на належному ефективному рівні виконувати навчальні програми.

ПЕРЕЛІК

навчальних закладів закріплених для проходження практичної підготовки в

НПЦ Борщівського агротехнічного коледжу

ПТНЗ
Вищі навчальні заклади
І-ІІ рівня акредитації
Почаївське ВПУ №21
Товстенське ПТУ №22
Скалатське ПТУ №23
Підгаєцьке ПТУ №24
Збаразьке ПТУ №25
Бучацьке ПТУ №26
Хоростківське ПТУ №27
Буданівське ПТУ №28
Заводське ПТУ №29
Шумське ПТУ №32
Лановецька філія ПТУ№25 м.Збараж

Борщівський агротехнічний колледж
Бучацький  коледж ПДАТУ
Заліщицький аграрний коледж ВП НУБІП України ім.Храпливого
Бережанський агротехнічний інститут НАУ

-

Івано-Франківський коледж ЛНАУ
Рогатинський державний аграрний коледж
Снятинський  технікум ПДАТУ

- Новоушицький технікум ПДАТУ
-

Кіцманський  технікум ПДАТУ

 ГРАФІК проходження практик 2018

 

Огляд новинок сільськогосподарської техніки

Робот, який зробить сільське господарство дешевшим і ефективнішим

2Група вчених, норвезько-британська, представила прототип мобільного робота, який допоможе проводити сільськогосподарські експерименти і стежити за станом рослин.

Роботизована платформа Thorvald - високотехнологічне обладнання з безліччю датчиків, працює в автономному режимі близько 24 годин (в комплектацію входять дві батареї). Thorvald — це легка і міцна рама, вагою 150 кг, яка встановлена на збалансовані колеса. За рахунок того, що на кожному колесі є електричний двигун по 600 Вт, платформа легко долає безліч нерівностей, і маневрена настільки, щоб проїжджати між рядами і не зачіпати пагони.

На платформі встановлено безліч приладів (в тому числі GPS, лазер і тепловізор), які замінюють цілий автопарк сільгосптехніки і безліч агрономів. Вона може рихлити землю, видаляти бур'яни, обприскувати. До того ж Thorvald оснащений датчиками, які допомагають відслідковувати стан грунту і культур, визначає якість врожаю.

Метою норвезько-британського проекту - зробити сільське господарство дешевшим, ефективнішим, більш екологічно чистим і стійким.

 

 

TURN ON ВІД CLAAS - нова система автоматичного водіння, яка з'явиться вже в наступному році

1CLAAS представляє систему автоматичного водіння TURN IN, повідомляє прес-служба компанії.

Нова розробка є доповненням до вже наявних систем автоводіння концерну і в якості нової функції пропонує механізаторові автоматичний вибір найоптимальнішого напрямки смуги розвороту. Це особливо актуально при проведенні польових робіт (обробки грунту, посіву, обприскування або збирання врожаю) без фіксованих опорних точок, коли механізаторові особливо складно потрапити після розвороту в наступну загонками.

При досягненні 120 ° кута по відношенню до напрямку гону система TURN IN починає рекомендувати подальший курс розвороту, щоб оптимізувати лінію проходу наступної   загінки.
Механізаторові необхідно всього лише активувати систему автоводіння, щоб отримувати моментальні і точні вказівки щодо виходу на потрібний напрямок загінки.
Система TURN IN забезпечує дуже швидке маневрування в розворотній смузі і скорочує робоче навантаження на механізатора.

Це програмне забезпечення буде доступне з 2018 року для всіх систем автоводіння CLAAS і терміналах S7 або S10.

Вже використовувані системи автоводіння можуть бути переналаштовані шляхом введення активаційного коду.

em150gerb pdatulnaytntu

title mod

 

Наші координати

Тернопільська обл., Чортківський р-н,
м. Борщів, вул. Грушевського, 15

Free Counters
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…