-->

Спогади про перебування на ХIX Зльоті іменних стипендіатів та відмінників навчання

19 June 2017

Зліт студентів-аграріїв – це зібрання однодумців, лідерів, хто у напруженій навчальній праці здобуває свою професію. Для всіх його учасників – це спроба заявити про себе, бути почутим, відчути себе причетним до загальнодержавних молодіжних справ. Цього року учасників зльоту приймала Київщина –– край, що має глибоке і давнє коріння. Якщо Київ вважають серцем України, то Київщина – це її душа. Національний університет біоресурсів і природокористування України – один з провідних вищих навчальних закладів України, який формує конкурентноспроможних фахівців для аграрного сектору.

 

24-27 травня делегація Тернопільської області у складі кращих студентів: Коломієць Аліни, Гнатюк Діани, Кубея Сергія, Прокопика Богдана побували у місті Київ, де відбувався ХIX Зліт іменних стипендіатів та відмінників навчання «Лідери АПК ХХІ століття».

Урочисте відкриття форуму відбулося в актовій залі головного корпусу університету. Хлібом-сіллю господарі зустрічали делегації з різних областей України, сердечні вітання прозвучали з уст ректора НУБіП Станіслава Ніколаєнка. Вітання продовжив Сергій Мельник, заступник міністра агропромислового комплексу у 1997-2000 роках, за каденції якого на цій посаді 19 років тому і започаткували зліт студентських лідерів аграрної освіти. Після урочистостей відбувся святковий концерт, а увечері – дискотека.
У зльоті брали участь понад 200 студентів з Харківської, Львівської, Полтавської, Івано-Франківської, Сумської, Одеської, Тернопільської та інших областей.

Для студентів коледжів перебування у стінах університету було не лише цікавим, але й актуальним, адже після закінчення коледжу вони будуть обирати один із вишів України для продовження навчання. Одним із випробувань була зустріч у «круглих столах» з обраних тем, де студенти не лише виступали з актуальних питань сільського господарства, але і брали активну участь в їх обговоренні. Цікавими та змістовними були екскурсії головними вулицями Києва, відвідування Майдану Незалежності, Андріївського узвозу. На території НУБіП є чудовий ботанічний сад, який захопив нас своєю красою. Також ми відвідали аудиторії НУБіП, музеї, головні корпуси. Вражає своїми розмірами територія університету. Ми були присутніми на психологічному тренінгу, який проводили викладачі університету. Гостем університету був народний артист України Богдан Бенюк. Він дав прекрасний творчий вечір для колективу НУБіП та учасників зльоту.

26 травня 2017 року університет відсвяткував своє 119-річчя. Гостем свята був Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він вислухав питання студентів і вичерпно дав на них свої відповіді. Присутньою була і міністр освіти і науки Лілія Гриневич, яка теж привітала колектив НУБіП. Програма свята включала як офіційну, так і неофіційну частину: спортивні та інтелектуальні змагання, чудову концертну програму, підготовлену силами викладачів кафедри культурології і аматорів університету. Але головне, що студенти спілкувалися між собою щиро та невимушено. Перебуваючи у НУБіП ми отримали величезний досвід, щирі та незабутні враження та нових друзів.

Аліна Коломієць, студентка групи Впр-21

em150gerb pdatulnaytntu

title mod

 

Наші координати

Тернопільська обл., Чортківський р-н,
м. Борщів, вул. Грушевського, 15

Free Counters
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…