-->

ОСОБЛИВИЙ ТРАВЕНЬ…

15 May 2020

У травні відзначаємо дуже важливі події, свята котрі дорогі для нашого серця. Припадають на цей місяць видатні християнські свята – Мироносна неділя, Вознесіння. І чудові відзначення Дня Матері, День сім’ї і Всесвітній день вишиванки.

Здавна, починаючи з Середньовіччя, Церква присвячує місяць травень Пресвятій Богородиці Діві Марії.

 

 13 травня  1917 р. у португальскому містечку Фатіма Богородиця з`явилася трьом дітям-пастухам Франсішку, Жасінті та Лусії. Богородиця з’являлася 13 числа щомісяця до жовтня зі своїми святими посланнями просячи людство за їхнім посередництвом про навернення і покуту.

15 травня День сім’ї.  Сім’я – це пам’ять роду, а рід – запашна гілка на кроні української державності. "З родини йде життя людини", - говорить народна мудрість. Тут людина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ. У сім’ї вона навчається любові й добра, шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого роду.

  21 травня Всесвітній День Вишиванки! День, коли люди вдягнуть свої найкращі реліквії, тканинні обереги. І зацвітуть села, міста і містечка різнокольоровими барвами прадавніх і сучасних вишиваних сорочок.

Ці дати, події, відзначення об’єднують нас людей, наших дітей і родини. Саме з Жінки – Матері починається все на Матінці – Землі. Впродовж тисячоліть, незважаючи на всі лихоліття, Мама є вічним джерелом невичерпної енергії. Вона не розгубила спадщини, а захистила і передала наступним поколінням її найбільші скарби – життєдайні джерела: сильної віри в Бога, багатства традицій, рідну мову і культуру. Мама народила, виплекала дитя і благословила на щасливу життєву стежину.  Це Вона свої молитви возносить до Богородиці, бо материнська молитва ломить залізо. Це вона своїми невтомними руками створила диво – вишивані узори! Мама своєю любов’ю горне до свого серця дітей, сім’ю, бо вона є Берегинею родинного вогнища! Згуртуймося разом! Будьмо єдині в вірі і любові, помислах і ділі! Шануймо наше – все! Пам’ятаймо  де починалося наше життя, перші кроки, стежину до отчого порогу, рiдну домівку, мудре батьківське слово! Не зрадьмо сім’ю і  свій рід! Будьмо оберегами надбаного аби родинні реліквії передати нашим дітям! 

Надія Парнета, завідувачка бібліотеки

em150gerb pdatulnaytntu

title mod

 

Наші координати

Тернопільська обл., Чортківський р-н,
м. Борщів, вул. Грушевського, 15

Free Counters
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…