-->

«Мовознавчий шарварок» до Міжнародного Дня рідної мови

24 February 2024

Мова - споконвіку була і залишається душею нації, її генетичним кодом. У її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ. 21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

З нагоди святкування Дня рідної мови в Борщівському агротехнічному фаховому коледжі за ініціативою голови циклової комісії гуманітарних дисциплін Любові Чепесюк дівчата та хлопці нашого закладу взяли участь у інтелектуально-розважальній грі «Мовознавчий шарварок». Усі конкурси були присвячені мові та культурі України для заохочення до удосконалення студентського словника та культурного збагачення сучасної молоді. На святі панувала атмосфера молодечого завзяття, творчого натхнення та нестримного бажання показати не лише знання з української мови та літератури, але й щиру любов до України, до рідного краю. За результатами конкурсів пильно слідкували справедливі та неупереджені судді, викладачі закладу, Наталія Белюх, Ольга Куропатва та Максим Ангелюк. Своїми влучними коментарями та аргументованим оцінюванням конкурсів вони неабияк підігрівали запал учасників гри. Дружня підтримка та веселий сміх супроводжували дії учасників команд у вирішенні непростих завдань протягом всього дійства. Ніжності та романтичних ноток святу додали музичні дарунки усім присутнім у виконанні Інни Ониськів. Під час свята було проведено збір коштів на потреби ЗСУ і організатори свята дуже вдячні усім глядачам за розуміння і підтримку проведеної акції. З перевагою лише у три бали команда хлопців у складі Владислава Бери, Дмитра Пендилюка, Діонісія Пришляка та капітана команди Віктора Микиташа «по джентельменськи» поступилися команді дівчат. З теплим вітальним словом до команд та глядачів виступив виконувач обов’язків директора Борщівського агротехнічного фахового коледжу Віталій Володимирович Буратинський. Колектив освітнього закладу, вдячні глядачі та вболівальники щиро вітають Вікторію Кучіру, Катерину Ткач, Людмилу Ванджуру та їх капітана Юлію Галбу з яскравою перемогою в інтелектуально-розважальній грі «Мовознавчий шарварок»!!! І викладачі, і студенти, і гості свята мали змогу ще раз переконатися, що найгарніші та найкреативніші дівчата – це наші україночки, а найхоробріші та наймудріші - хлопці-українці!!!

em150gerb pdatulnaytntu

title mod

 

Наші координати

Тернопільська обл., Чортківський р-н,
м. Борщів, вул. Грушевського, 15

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…