-->

16 липня в бібліотеці Борщівського агротехнічного коледжу було організовано тематичну виставку до Дня проголошення суверенітету України

13 August 2015

16 липня в бібліотеці Борщівського агротехнічного коледжу було організовано тематичну виставку до Дня проголошення суверенітету України.

 

Декларація про державний суверенітет України була прийнята Верховною Радою Української РСР рівно 25 років тому - 16 липня 1990 р. Було зроблено вирішальний крок на шляху до незалежності нашої країни. Цей історичний документ проголосив державний суверенітет як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади в Україні в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах. Декларацією про державний суверенітет було визначено найбільш принципові позиції, які орієнтували народ на створення самостійної, правової держави, на розвиток демократії, всебічне забезпечення прав і свобод людини.

Дана тематична виставка літератури, документів та друкованих видань висвітлює передумови, процес та наслідки прийняття 16 липня 1990 року Верховною Радою Української РСР Декларації про державний суверенітет України.

Зараз для України настали нелегкі часи, тому  як ніколи  важливо пам’ятати постулати суверенності нашої держави. І ніколи не забувати про споконвічну мрію українського народу, за здійснення якої боролося не одне покоління, – свободу, незалежність та мир.

em150gerb pdatulnaytntu

title mod

 

Наші координати

Тернопільська обл., Чортківський р-н,
м. Борщів, вул. Грушевського, 15

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…