-->

Декада відділення «Виробництва і переробки продукції рослинництва».

16 November 2015

З 26 до 31 жовтня 2015 у Борщівському агротехнічному коледжі циклова комісія агрономічних дисциплін проводила декаду відділення «Виробництва і переробки продукції рослинництва».

Виставка «Лише у нас на Україні …», на якій було представлено щедрий врожай овочів та фруктів, а також різноманітні традиційні українські страви із них, гідно представила здобутки відділення, продемонструвала результати серйозної праці і викладачів і студентів на колекційно- дослідному полі навчального закладу.

Центральне місце композиції виставки зайняли хліб та вироби із борошна, тому що дорогі серцю кожної людини поняття: земля, хліб, вода, праця.

Споконвіків наші люди шанували землю, побожно називали іі матінкою, годувальницею. «Хліб – залишається основним мірилом добробуту та достатку»,- звучало у привітальному слові студентів та викладачів відділення. І як уже повелось у нашому краї завершилась виставка частуванням присутніх смачним борщівським борщем.

Продовжилась декада тематичними заходами, які характеризувались пізнавальністю та актуальністю. Гнатів О.О., - фахівець з працевлаштування студентів та випускників агротехнічного коледжу організував зустріч з провідними фахівцями Борщівського районного центру зайнятості, які ознайомили студентів із основними правилами прийому на роботу молодих спеціалістів.

Викладач –методист Томашевська Л.М. – здійснила з групою Впр 21 екскурсію з метою ознайомлення з в передовим господарством району «Корпорацію «Колос – ВС», а також з новітніми технологіями виробництва сільськогосподарських культур, зокрема сої та ресурсозберігаючою технікою зарубіжних та вітчизняних виробників аграрного сектору.

         В рамках відзначення декади агрономічних дисциплін з метою  популяризації духовних цінностей, виховання шанобливого ставлення до батьків, формування устудентів почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, пробудження пізнавального інтересу до історії свого родоводу, української нації, її культури й побуту, виховання бережливого ставлення до сімейних реліквій, куратор групи Деснега І.К, із студентами групи Впр-21 провела відкриту виховну годину «З родини починається життя людини». Бо дорога кожного громадянина у доросле самостійне життя, у великий світ починається з родини , з домівки, з материнського серця, від батьківського порогу. Кожен несе у душі першу стежину дитинства, яка озивається у пам’яті дзвоном чистих криниць, теплими та студеними росами, скрипом хвіртки, хатнім порогом, річкою, ставком, городом, обсадженими вербами.

             Цікаво у групі Впр-41 було проведено відкрите заняття з використанням сучасних засобів навчання: інтерактивної дошки та мультимедійного проектора. Заняття провів Моспан В.Ю.,викладач, дисципліни «Основи тваринництва і бджільництва», спеціаліст вищої категорії на тему: «Характеристика і класифікація кормів». Опитування студентів проводилось за допомогою ПОМ у вигляді тестових завдань. Урок відвідали викладачі агрономічних, будівельних, експлуатаційно-технологічних дисциплін та представники адміністрації.

     З великим резонансом викладачами та студентами відділення була проведена «студентська толока » з висаджуванням полуниць на колекційно-дослідному полі, у якій взяла участь значна кількість студентів коледжу.

Завершилась декада відділення конференцією із захисту звітів щодо проходження виробничої-технологічної практики студентами групи Впр-41 у господарствах Борщівського району, де вони ознайомились із новітніми та енергозберігаючими технологіями вирощування сільськогосподарських культур. Кожен студент презентував результати своєї роботи під час практики використанням слайдів та відеороликів.

Робота успішно проведена. Цікаві заходи, творчі педагогічні ідеї зріють у планах викладачів відділення на наступні роки.

Деснега І.К. –викладач агрономічних дисциплін.

em150gerb pdatulnaytntu

title mod

 

Наші координати

Тернопільська обл., Чортківський р-н,
м. Борщів, вул. Грушевського, 15

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…