-->

103-я річниця утворення Західноукраїнської Народної Республіки

01 November 2021

1 листопада 1918 року було проголошено Західноукраїнську Народну Республіку і на ратушевій вежі княжого Львова замайорів синьо-жовтий прапор. Новоутворена держава проіснувала усього неповний рік, але навічно була вписана в книгу історії становлення нашої країни, адже стала переломним моментом у всеукраїнському значенні і, як наслідком, через неповні три місяці відбулося проголошення Акту Злуки між УНР і ЗУНР в одну соборну суверенну Українську державу.

Листопадовий чин тоді, як і героїчна боротьба сьогодні на Сході, вже вкотре демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній, суверенній державі.
Вшановуючи пам’ять творців Західноукраїнської Народної Республіки, ми повинні усвідомити, що приклад їхнього служіння Богові та Україні повинен й надалі залишатися взірцем для кожного з нас.
Пам’ятаймо про наших Героїв! Тих, котрі крок за кроком наближали день, коли у світі постала суверенна Україна, і про тих, хто відстоює її у наш час.
Щиро вітаємо усіх зі національним святом та бажаємо здоров’я, сили і мужності на шляху утвердження і захисту нашої держави, почуття гордості за нашу націю. Будьмо гідними і активними захисниками наших земель, нашої культури, історії, адже Україна починається з кожного із нас.
Слава Україні та її Героям!

em150gerb pdatulnaytntu

title mod

 

Наші координати

Тернопільська обл., Чортківський р-н,
м. Борщів, вул. Грушевського, 15

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…