-->

Екскурсія у краєзнавчий музей коледжу

09 October 2023

Краєзнавчий музей Борщівського агротехнічного фахового коледжу не має нічого штучного – він створений самою історією і невтомною працею нинішніх і колишніх працівників.

Світлина 1

Сьогодні музей - це заклад  культури у  якому  проходять  різноманітні заходи, години пам’яті, уроки мужності, тематичні виставки, які  допомагають нашій студентській молоді не забувати героїчне минуле та сьогодення нашого народу.
Кожен експозиційний блок краєзнавчого музею розкриває окрему тему: «Символи державності», «Історія Борщівщини з найдавніших часів до кінця ХІХ ст.», «Борщівщина з початку ХХ ст. і до сьогодення»,  «Борщівський агротехнічний фаховий коледж – віхи становлення», «Народознавча світлиця».
Світлина 2
Екскурсію для студентів групи Г-21 в краєзнавчому музеї провела лаборант, завідувачка краєзнавчим музеєм Оксана Вовк.
З перших хвилин екскурсоводка вміло поєднувала розповідь із бесідою про доісторичні експонати, шедеври народних ремесел, роботи майстринь-вишивальниць, які творили мистецьку культуру знаної у світі Борщівської сорочки, місцевих іконописців — всіх тих, кого повною мірою можна назвати творцями історії нашого краю і України.
Проходячи по залах музею, можна побачити, як удосконалювалася людина, стаючи вмілішою та майстернішою. Наші далекі предки були великими майстрами, могутніми воїнами, талановитими архітекторами, добрими господарями. Ми відчували гордість за них, що жили багато століть назад і що уміли облаштовувати свій побут з такою ретельністю і вправністю.
Світлина 3
Історія  нашого краю цікава та захоплююча. Події разом із життям наших працівників та студентів коледжу увійшли в  історію  нашого краю, яка  зберігається  у  листах, документах, світлинах, речах, та у нашій пам’яті.
Світлина 4
Значну цінність становить собою експозиція про Борщівський агротехнічний фаховий коледж, його віхи становлення та впевненого поступу у різні часи та епохи. Студенти з цікавістю слухали розповідь про створення освітнього закладу. Ще одна сторінка, яку вписали наші викладачі і студенти у історію та культуру краю, це участь у національно-культурному відродженні кінця ХХ століття, участь у революції Гідності та подій на Майдані. Із цікавістю студенти розглядали експонати виставки, які надали наші випускники – це конспекти, а також технічні засоби навчання, якими користувались викладачі під час занять.
Світлина 5
Так, час змінюється. Сьогодні наші випускники і викладачі зі зброєю в руках захищають нашу землю від жорстокого і цинічного нападника. Пишеться нова сторінка у житті краян, України. Двері та серце музею відкриті – це відкриті двері до перемоги!
Бажаємо творчій групі краєзнавчого музею Борщівського агротехнічного фахового коледжу та її завідувачці Оксані Вовк продовжувати множити здобутки, успішно й далі вести велику культурну справу!
Викладач гуманітарних дисциплін Ольга Блозва та студенти групи Г-21
1Світлина 6

em150gerb pdatulnaytntu

title mod

 

Наші координати

Тернопільська обл., Чортківський р-н,
м. Борщів, вул. Грушевського, 15

Free Counters
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…